-

såå, vad har hänt idag förutom tandläkarbesök? inte mkt. hållt mig inomhus, vilat, umgåtts med elin en timme kanske? ja ungefär det. fick en rapport från stina nyss, hon & johanna gör debut i harads. dom har aldrig varit där förut, inte ens passerat, var lite småroligt :)!

harads ligger längs riksväg 97 cirka 45 kilometer nordväst om boden. orten har god service med bland annat badhus, bibliotek, apotek, vårdcentral, campingplats, bensinstation, handel och verkstäder.

utsiktsklippan på gångavstånd från centrum erbjuder en storslagen utsikt över älvdalen.

kläppgårdens bygdegårds- och hembygdsmuseum har en rik samling föremål från edeforsbygden. i kläppgården finns även en gammal skolsal samt en lanthandel från början av förra seklet.

i harads ligger församlingskyrkan, edefors kyrka, med snidade takkronor och altartavla. takmålningarna är utförda av konstnären kim larsson, stockholm.

"edeborg ungdomsgård biograf evenemangs lokal" edeborg har använts som en träffpunkt som går att hyra och sen även som en biograf. det var ofta dans där förr men nu är det endast när evenemang som haradsdagen pågår det dansas där.

harads är ett centrum för bodträskfors, västbo och södra harads som alla ligger i en 5 kilometers radie. dessa trakter är även kända för sina utomordentligt skickliga skoteråkare.

 

såå, nu vet ni vad harads är!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0