dinkelbaguette
vi har nu kört med GI i över en vecka och det går jätte bra! saknar inte alls pastan, potatisen, riset, m.m.
speciellt när vi äter olika slags gratänger känner man att man inte saknar ex. potatisen för att det är så mkt annat i gratängen som tar bort saknaden efter det. därför äter vi mkt gratänger osv.
något jag däremot kan sakna nu är bröd. men om 1-2 veckor får man börja äta det så jag funderar då på om vi kanske ska baka dinkelbaguette!
receptet är;
5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk olja
1 ägg
2 tsk salt
15 dl dinkelsikt
fyllning: keso naturell blandat med hackad vitlök eller den smak som du tycker om.
hur du gör dinkelbaguetten:
rör ut jästen i det kalla vattnet. tillsätt olja, salt, ägg samt ca 13 dl mjöl. arbeta degen länge så att den blir smidig. låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 1,5 timme. arbeta ned degen och låten den jäsa ännu en gång i bunken. ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut längder och bred på keso med den smak du önskar. rulla ihop till baguetter och och snitta dom fint med en vass kniv. låt jäsa på smord plåt i 30 min. grädda ca 15 min i 250 grader. låt svalna under bakduk på galler. klart!
låter inte så tokigt va? tror det kommer vara sjukt gott när man varit utan bröd så pass länge som nästan fyra veckor iallafall. imorgon tänkte jag berätta lite mer om GI för alla som inte riktigt vet vad det är, eller kanske t.o.m senare inatt om jag inte kan sova.
speciellt när vi äter olika slags gratänger känner man att man inte saknar ex. potatisen för att det är så mkt annat i gratängen som tar bort saknaden efter det. därför äter vi mkt gratänger osv.
något jag däremot kan sakna nu är bröd. men om 1-2 veckor får man börja äta det så jag funderar då på om vi kanske ska baka dinkelbaguette!
receptet är;
5 dl kallt vatten
25 g jäst
1 msk olja
1 ägg
2 tsk salt
15 dl dinkelsikt
fyllning: keso naturell blandat med hackad vitlök eller den smak som du tycker om.
hur du gör dinkelbaguetten:
rör ut jästen i det kalla vattnet. tillsätt olja, salt, ägg samt ca 13 dl mjöl. arbeta degen länge så att den blir smidig. låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 1,5 timme. arbeta ned degen och låten den jäsa ännu en gång i bunken. ta upp degen på mjölat bakbord, kavla ut längder och bred på keso med den smak du önskar. rulla ihop till baguetter och och snitta dom fint med en vass kniv. låt jäsa på smord plåt i 30 min. grädda ca 15 min i 250 grader. låt svalna under bakduk på galler. klart!
låter inte så tokigt va? tror det kommer vara sjukt gott när man varit utan bröd så pass länge som nästan fyra veckor iallafall. imorgon tänkte jag berätta lite mer om GI för alla som inte riktigt vet vad det är, eller kanske t.o.m senare inatt om jag inte kan sova.
Kommentarer
Trackback