godmorgon!

idag vaknade jag tidigt för en gångs skull! redan klockan nio faktiskt. har suttit och kikat runt på olika privata makeup skolor och dom här två lockar mest:



MIKAs Make-up Academy är en intensivutbildning på åtta veckor. Utbildningen har inriktning på mode, reklam och skönhet. Linda Mehrens arbetar som huvudlärare på skolan. Hon har lång erfarenhet i modebranschen och har tidigare gästförläst på make-up skolor utomlands. Linda arbetar fortfarande aktivt med kunder som t ex Elle, DamernasVärld, Glamour, Cosmopolitan, Plaza, TUSH, Lindex, Marco Polo och H&M. Vi kommer även att ta in gästlärare och föreläsare under kursen.

I varje kurs har vi schemalagt 3 dagar i studio med en professionell fotograf, för att Du ska kunna få bilder till att bygga din portfolio. Portfolio är den bok där Du samlar dina bilder, för att visa framtida kunder eller arbetsgivare. Vid dessa fototillfällen kommer Du som elev att få tillgång till MIKAs fantastiska ”New Faces modeller”. Läs vår kursplan för en detaljerad beskrivning av kursen i övrigt.

Undervisningen sker måndag – fredag från 09.00 till 15.00 i våra lokaler på Bredgränd i Gamla Stan i Stockholm.

Kursen kostar 50 000 sek ink moms. I kursavgiften ingår all make-up och alla redskap Du behöver för att kunna jobba som make-up artist (Värde ca: 19.000 SEK).



10 veckors skönhets-make up:

Under vår 10 veckor långa utbildning läser du måndag till fredag, dag- eller kvällstid beroende på vilken ort du studerar i. Varje lektion pågår i fyra timmar och består av teori samt praktisk övning av dagens aktuella ämne.

Där efter sker en bedömning och korrigering av dagens makeup,för att du sedan ska kunna gå vidare i din utveckling till färdig makeupartist.

Vissa schemalagda dagar kräver att man tar med sig modeller för sminkning, så sker även vid kursens slut som är en tre dagar lång provperiod. För att få sitt diplom samt betyg som godkänd makeup artist, krävs att du har deltagit i undervisningen och klarat alla prov med ett genomsnittligt betyg på fyra (betygsskalan är från ett till fem).

I utbildningen ingår ett grundpaket med material värt ca 15 000 kronor, dessutom ingår det ett rabattkort med 40% på hela Make Up Stores sortiment. Detta bör kompletteras med en del produkter, penslar och förbruknings artiklar så som svampar, tops osv. Eftersom utbildningen är privat så är den inte studiemedels berättigad.

Du har kanske drömt om att få till den perfekta makeupen?
Vi är här för att lära dig att hantera produkter samt att bedöma ett ansikte och hur du bäst framhäver personliga och fördelaktiga drag hos den personen som du jobbar med. Det är en konst att lägga en snygg men diskret dags makeup och väldigt roligt att få till en förförisk kvällslook. Med dessa kunskaper i bagaget kan du sminka modeller och artister utan problem.

Efter den traditionella skönhets delen går vi vägen vidare till årtals makeup, från 20-talets Charlstontid till idealen på 50-talet ända fram till dagens trender och looker. Allt detta och mycket mer går vi igenom. Du behöver inga förkunskaper, men det underlättar om du är duktig på att måla och teckna, alternativt har ett genuint intresse för mode, färg och form.

Del av kursinnehållet:

* Hudvård
* Foto-make up svart/vitt
* Färg- & ljuslära
* Foto-make up färg
* Bryn & fransfärgning
* Dragqueen-make up
* Korrigering
* Glitter & Glamour
* Skönhets-make up
* Brud-make up
* TV-make up
* Make up för äldre
* Trend-make up
* Dags-make up
* Reklam-make up
* Kvälls-make up
* Kamouflage
* Årtals-make up
* Hårstyling
* Make up för färgade/asiater
* Produktkännedom
* Catwalk


20 veckors karaktärs-make up:


På vår 20 veckors utbildning i Stockholm läser du måndag till fredag under dagtid. Karaktärsdelen är en 10 veckors lång påbyggnad av vår 10 veckors skönhetsdel. Vi kommer även att ha en hel vecka där vi arbetar med hårstyling och uppsättningar. Skönhetsmakeup är en sak, men för dig som är konstnärligt lagd och älskar att skapa och bygga fritt på egen hand, är karaktärskursen den naturliga fortsättningen. Här handlar det inte om att bara försköna, utan om att förändra, föråldra och förvandla. Tänk dig att kunna jobba med alla dessa bitar på en gång. Under denna kurs är de sista 10 veckorna mer teaterinriktade där du bland annat lär dig att sminka sår, bruten näsa, frostskador, clown-makeup, skägg, föråldring samt att göra flinthätta och mycket, mycket mer…

Efter avslutad 20 veckors kurs så har du en bredare yrkeskompetens och möjlighet att jobba som sminkör inom fotografering och rörlig media som tv och film. Du som redan gått vår 10 veckors skönhetsutbildning, kan bygga på med dessa tio veckor även om det inte är i direkt följd efter varandra. Du kan välja att gå de första 10 veckorna i Stockholm, Malmö eller Göteborg medan de sista 10 veckorna kan du endast gå i Stockholm.

produkter:

I utbildningen på International Make Up Center ingår det ett grundpaket med produkter från Make Up Store i kursavgiften. Paketet har ett värde av 15 000 kronor och behöver kompletteras något under utbildningens gång (alla elever har 40% rabatt på Make Up Stores sortiment).

På skolan finns det en hel del produkter, dessa får eleverna använda under utbildningstiden utan extra kostnad.

För dig som går karaktärsutbildningen på 20 veckor tillkommer det en kostnad för ett karaktärspaket på 3000 kronor. Paketet innehåller special-make up för att kunna göra sår, brännskador, latex-föråldring, skägg etc.

Kommentarer
Postat av: Gabriella

funderar du på att gå en sån kurs? :)

2009-10-18 @ 16:33:44
URL: http://bblacksun.blogg.se/
Postat av: Sessan

Otroligt mysig blogg!

2009-10-18 @ 18:19:09
URL: http://mikasha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0