film!

två nya svenska filmer jag vill se:

bröllopsfotografen:

Robin (Björn Starrin), en aspirerande fotograf, tar sig till Stockholm för att skapa sig den karriären han så hett önskar sig. Det är ju i storstan man lyckas, inte i någon mossigt granbeklädd landsort. Problemet är just att Robin med sitt svartfärgade här, sin gothstil och bredspacklade värmländska tycks snubbla över varenda norm och social kod som gäller nere i fjollträsk. När han så landar ett gig att fota på ett överklassbröllop är det bäddat för katastrof.

den verkar hur kul som helst :)! + att det är i princip samma skådespelare i filmen som var med i smala sussie, lite kul :)!



äntligen midsommar


Filmen handlar om fyra par som träffas för att fira midsommar i Trosa. Skärgårdsmiljö. Ett vackert sekelskifteshus på strandtomt, en svensk flagga vajar från en flaggstång framför huset. Vid den lilla träbryggan ligger en segelbåt förtöjd. Det här är skådeplatsen för vännernas årliga midsommarfirande hos Susanne och Emil.
Sillunchen, bastun, femkampen och det nattliga nakenbadet är som vanligt förberett. Vännerna är samlade inklusive långväga amerikanska gästen Sam, Emils skådespelande vän från Staterna. Förväntningarna är delade - Micke ängslas över sin höggravida flickvän och snabbaste vägen till närmaste sjukhus, Eva söker förströelse efter uppbrottet från Patrik och Sam anländer med en bild av den svenska synden. Emils överraskning verkar dessutom kunna lyfta festen till oöverträffade höjder.




nu ska jag återgå till något helt annat - fotbollen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0